Bart Coenen, architect – zaakvoerder
2018 – heden: BURO 2018 architecten, bestuurder
2006 – 2018: Architectenburo Bart Coenen bvba, zaakvoerder
2004 – 2006: Bart Coenen Architect eenmanszaak
1997 – 2004: Jo Crepain Architect, projectarchitect
Opleiding:
Architectuur, Henry van de Velde Instituut, Antwerpen

Alexander Maes, architect – zaakvoerder
2018 – heden: BURO 2018 architecten, bestuurder
2011 – 2018: Architectenburo Bart Coenen bvba, projectarchitect
2010 – 2005: Mys&Bomans Architectuurkantoor bvba, projectarchitect
2000 – 2005: Architectenbureau Christine Conix bvba, projectarchitect
Opleiding:
Architectuur, Henry van de Velde Instituut, Antwerpen

Robrecht Vermant, ir. architect – zaakvoerder
2018 – heden: BURO 2018 architecten, bestuurder
2011 – 2018: architectenburo bart coenen bvba, projectarchitect
Opleiding:
KULeuven ingenieurswetenschappen architectuur

Klaas Deriemaeker, architect
Linda El-Ali, architect
Dean Peeters, architect
Lies Van Herck, architect
Kato Laenen, interieurarchitect
Marleen Frimout, administratie

Eerdere samenwerkingen:
Heleen Drijkoningen, Elke Gielen, Hadewych Gielen, Laura Huybrechs, Justyna Jerzykowska, Loes Loodts, Christianne Patay, Dominika Pjatakova, Ellen Schouten, Jessa Van Well, Paul Verhelst, Michiel Vermeersch, Ezgi Ayyildiz

BURO 2018 architecten BV is opgericht in 2018 als voortzetting van architectenburo Bart Coenen bvba.
Bart Coenen startte in de Antwerpse Zurenborgwijk in 2006 zijn eigen architectenkantoor. De architectuurpraktijk, die een gezonde groei kende, kenmerkte zich door een kwalitatief minimalistisch design met aandacht voor detail en materiaal.
In 2011 kwamen Alexander Maes en Robrecht Vermant het kantoor versterken, wat snel uitmondde in een energieke samenwerking.
Om plaats te kunnen bieden aan het groeiende aantal medewerkende architecten verhuisde architectenburo Bart Coenen eind 2016. De nieuwe locatie was gelegen in een opgewaardeerd binnengebied vlak aan een van de mooiste en gezelligste pleinen van Antwerpen, de Dageraadplaats.

Met de nieuwe kantoorruimte en het stijgende aantal architectuuropdrachten was de tijd rijp om achter de schermen het nieuwe architectenbureau vorm te geven.
In mei 2018 slaan Bart Coenen, Alexander Maes en Robrecht Vermant de handen in elkaar om samen BURO 2018 architecten te vormen.

Het jonge en enthousiaste ontwerpteam is een interessante mix van architecten en interieurarchitecten, die ernaar streven om samen kwalitatieve hedendaagse architectuur te creëren.
Al hun projecten worden gekenmerkt door een minimale vormgeving, een sobere ratio en een doordachte combinatie van materiaal en functie.
Het minimalistische design, de doorgedreven detaillering en de relatie tussen interieur en exterieur zijn de krijtlijnen waarbinnen het ontwerp vorm krijgt.
Ze proberen in al hun projecten het maximale voor de klant te realiseren, uiteraard rekening houdend met de evoluerende energetische normen en het budget van ieder bouwproject.

De passie van BURO 2018 architecten ligt in het realiseren van particuliere woningen en villa’s, met in hoofdzaak nieuwbouw. Ook enkele boeiende en verrassende renovatieprojecten zagen het daglicht.
Inmiddels behoren meergezinswoningen, appartementsgebouwen en utilitaire projecten (met onder meer een ontmoetingscentrum, kantoorruimtes, artsenpraktijken en een wellnesscentrum), tot het portfolio.

Back To Top